Прізвище: Жилко
Ім'я: Олена
По батькові: Вадимівна
Посада: доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу
Науковий ступінь: кандидат економічних наук
Вчене звання: доцент
ORCID ID: 0000-0002-5240-8003
Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?hl=uk&user=grYLU0kAAAAJ&view_op=list_works&gmla=AJsN-F4pvZx5Go1g7Qy2yvuL26IcNGl41fUdx5uGURv8PZR8pi5T2UP4JzJmWl-5pInTANDx0xm1_Z2gts6NgkWahGs_eakWYKYhD4E_0pwEfUGHJ-ic-Q_rVbEcGxyrZem-zAnUN8Lm
Освіта: вища
-
Дніпропетровський національний університет, 2001, дипломом з відзнакою, спеціальність за дипломом – «Економіка підприємства», , кваліфікація за дипломом – «Економіст»
-
Запорізький національний технічний університет, 2017р., диплом спеціаліста за спеціальністю "Туризмознавство"
-
Національний університет "Запорізька політехніка", 2021, диплом з відзнакою, спеціальність за дипломом - "Готельно-ресторанна справа", кваліфікація за дипломом - "Професіонал в галузі з готельно-ресторанної справи".
Дисертації:
Наукові інтереси:
-
·Сучасний стан страхового ринку України.
-
Економічний розвиток підприємництва у сфері туризму
Дисципліни, які викладає:
-
Технологія туристичної діяльності
-
Основи страхування
Основні наукові роботи (публікації):
Монографії
1. Колектив авторів; за заг. ред. Проф. В.М. Зайцевої. Туристична галузь України в період євроінтеграції: теоретичний аспект: монографія, Запоріжжя: НУ “Запорізька політехніка”, 2021. – 183 с.
2. Zhilko O. Socio-economic aspects of stuff`s innovative development and training in service enterprises: world and domestic experience. Digital transformation of society: theoretical and applied approaches : monography / D. Vasylychev, S. Tsviliy, O. Zhilko. Part 2.5. Monography 46, University of Technology, Katowice, Poland, 2021. 661 p. P. 315-326.
Статті у фахових виданнях
1. Камушков О.С., Ткач В.О., Язіна В.А., Жилко О.В. Культура сервісу: дефініція поняття, основні структурні складові сервісу та аналіз його ролі в індустрії гостинності. Актуальні проблеми інноваційної економіки. – Тернопіль. – 2021. - № 2. – С. 12-17.
2. Кукліна Т.С., Цвілий С.М., Жилко О.В. Особливості формування харчових традицій українського народу з радянських часів. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі : науковий журнал. Вип. 4/2022. Львів : Вид-во Львівського торгов.-економ. ун-ту; Одеса : ВД «Гельветика» 2022. 44 с. C. 14-20.
Тези доповідей конференцій
1. Жилко О.В. Дослідження розвитку туризму в Україні в умовах кризи. Тиждень науки – 2019: матеріали щорічної наук.-практ. конф. викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів, 15–19 квітня 2019 р. [Електронний ресурс] / Редкол.: В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2019. – 34 С.
2. Жилко О.В. Проблеми страхового захисту в індустрії туризму. Тиждень науки-2020: матеріали щорічної наук.-практ. конф. викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів, 13–17 квітня 2020 р. [Електронний ресурс] / Редкол. : В. В. Наумик (відпов. ред.) Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2020. – С.62-64
3. Жилко О.В., Прусс Л.В. Проблема плинності кадрів в індустрії гостинності. Міжнародна науково-практична конференція «Стратегічні пріоритети трансформації економіки в умовах цифровізації». - 29-30 жовтня 2019 р м. Запоріжжя, ЗНТУ.
4. Жилко О.В. Проблеми та перспективи формування єдиного страхового ринку країн ЄС. Тиждень науки -2021: матеріали щорічної наук.-практ. конф. викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів, Електрон. дані. – Запоріжжя : НУ «Запорізька політехніка», 2021. – С. 31-32
Є членом "Асоціації гостинності" з 2021 р.
Підвищення кваліфікації:
Туристична компанія «TURAL C EOOD» (Republic of Bulgaria): «Сучасні методи та тренди організації управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу: Європейський досвід (на прикладі мережі HVD Болгарія)». Міжнародне стажування. Сертифікат № 199/05.03.2022 (2022 р.). Обсяг - 180 годин (6 ECTS)
Відзнаки та нагороди:
Рік початку діяльності в університеті: 2008.
Мови спілкування: українська, російська, англійська (середній рівень).
Контакти: