Ви є тут

Головна

Прізвище: Прусс

Ім'я: Вікторія

По батькові: Леонідівна

 

Посада:старший викладач кафедри готельного, ресторанного та туристичного бізнесу

Участь у роботі рад і державних структур:

Науковий ступінь:

Вчене звання:

Обліковий запис науковця (ORCID): 0000-0001-7393-6430

Обліковий запис науковця Google Scholar: Прусс В.Л.

Освіта: вища

  • Запорізький національний технічний університет, Факультет Міжнародного туризму та управління, 2009,  спеціальність за дипломом – «Туризм», , кваліфікація за дипломом – «Магістр туризму, викладач вищого навчального закладу»
  • ...

 

Дисертації:

  • Кандидатська дисертація зі спеціальності 
  • Докторська дисертація зі спеціальності

Наукові інтереси:

 

  • Розвиток туристичних підприємств на Україні;
  • Зелений туризс

Дисципліни, які викладає:

 

  • Організація екскурсійних послуг
  • Реклама в туризмі
  • Управління персоналом туристського підприємтсва
  • Товарознавство

Основні наукові роботи (публікації):

            Монографії, колективні монографії та підручники:

            1.      Кейтерінг – один із напрямків ресторанного бізнесу. Запоріжжя: Просвіта, 2017. – С. 181 – 193. [Монографія] Колектив авторів.

 

  • 2.      Прусс В.Л. Кукліна Т.С. Каптюх Т.В. Ресторанна справа: технологія та організація послуг. Запоріжжя: Просвіта, 2018. – 392 с

  • Тези доповідей за результатами участі у наукових семінарах, конференціях, круглих столах:

  • 1.      Кейтерингове обслуговування в Україні. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Стратегічні імперативи розвитку туризму та економіки в умовах глобалізації». – Запоріжжя: «Просвіта», 2017. – Т.1. – С. 291-293.

    2.      Сучасні трансформації світової сфери туризму. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. Електронне фахове видання. – 2018. – Випуск № 6 (17). – С.21 – 28. – Інтернет-видання.

    3.      Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку. Збірник матеріалів Всеукраїнсьої науково-практичної Інтернет конференції, Умань: ВПЦ «Візаві», 2018 р. – 73-74 с.

    4.      Прусс В.Л. Розвиток гастрономічного туризму в Турції // Матеріали щорічної науково-практичної конференції викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів «Тиждень науки - 2016», ЗНТУ 2016. – С. – 201 – 204.

    5.      Прусс В.Л. Розвиток кейтерингового обслуговування у місті Запоріжжя // Матеріали щорічної науково-практичної конференції викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів «Тиждень науки - 2017», ЗНТУ 2017. – С. – 189 – 196.

    6.      Прусс В.Л. Заходи контролю реклами та їх місце у відомих класифікаціях // Матеріали щорічної науково-практичної конференції викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів «Тиждень науки - 2018», ЗНТУ 2018. – С. – 175 – 180.

    7.      Прусс В.Л. Проблема плинності кадрів індустрії гостинності // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Стратегічні пріоритети трансформації економіки в умовах цифровізації», НУ «Запорізька політехніка» 2019. – С. – 108 – 110.

    8.      Прусс В.Л. Туристична сфера як пріоритетний напрям діяльності малого бізнесу // Матеріали міжнародної молодіжної  науково-практичної інтернет-конференції «Наука і молодь в ХХІ сторіччі», Полтавський університет економіки і торгівлі 2019. – С. – 358 – 360.

    9.      Прусс В.Л. Специфіка реклами на ринку туристичних послуг // Матеріали щорічної науково-практичної конференції викладачів, науковців, молодих учених, аспірантів, студентів «Тиждень науки - 2020», », НУ «Запорізька політехніка» 2020. – С. – 73 – 75.

Всього наукових праць: 11, з них патентів –0, монографій – 1, навчальних посібників – 1.

Відзнаки та нагороди:

  •  

Рік початку діяльності в університеті: 2010

Мови спілкування: українська, російська.

Контакти:

адреса: вул. Жуковського, 64, м. Запоріжжя, Україна, 69063
аудиторія (кабінет):385-А
тел.: +380(61)27698403
e-mail: {e-mail} victoria.pruss@gmail.com
URL: {URL-посилання на персональну сторінку в системі дистанційного навчання Moodle}