28 вересня ректор Національного університету «Запорізька політехніка» Віктор Грешта та президент Асоціації UCM Italy «Середземноморська спілка шеф-кухарів» Пало Брешиа уклали меморандум про співпрацю.
У межах нашого партнерства ми плануємо організовувати навчання й практику для студентів, проводити курси та практичну підготовку кухарів, офіціантів, піцайоло та барменів за програмою «Культура італійської кулінарології» на базі сучасних об'єктів готельно-ресторанного бізнесу в Італії, а також брати участь у міжнародних конкурсах з кулінарного мистецтва та гастрономічних фестивалів.
У липні та серпні 2023 року сім студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» вже пройшли навчання в готелях на півдні Італії. Усі учасники проєкту, які завершили навчання та практику, отримали сертифікати від «Associazione U.C.M. Italy».
Підписання подібних угод свідчить про розвиток міжнародних зв'язків нашого університету та сприяє поглибленню фахової підготовки студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм».